Hopp til hovedinnhold
Blindheim Fysikalske Institutt

«Presis diagnose - presis behandling»
fysikalsk behandling
rehabilitering - frisktrening
ESWT trykkbølgebehandling

Åpent hverdager 8:00-16:00

Blindheimsvegen 10, 6012 Ålesund 70 14 08 04

Du finner oss i andre etasje i Gressgården. Dette er det samme bygget hvor Aktiv Trening og Pizzabakeren ligger.

Det er direkte adkomst rett inn fra gratis parkeringsplasser foran bygget. Benytt samme inngang som til Pizzabakeren og Spjelkavik Fysikalske, men fortsett lenger innover i gangen til du finner venterommet. Har du avtalt time er det bare å ta plass og vente, så henter vi deg.

ESWT trykkbølgebehandling

Hva er ESWT?

Trykkbølgebehandling, eller ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy), er en form for behandling som ofte brukes for å hjelpe med ulike smertetilstander, spesielt i muskler, sener og ledd. ESWT benytter sjokkbølger for å fremme heling i skadet vev. Det er ikke kirurgisk, og det blir påført utenfra kroppen, derav navnet "extracorporeal" som betyr "utenfor kroppen".

Hva behandles med ESWT?

ESWT brukes primært for kroniske tilstander hvor tradisjonell behandling ikke har hatt ønsket effekt. Dette kan være smerter i kne, hæl, fot, håndledd, albue, og kjeve.

Hvordan virker det?

Behandlingen fungerer ved at sjokkbølgene stimulerer kroppens egne reparasjonsprosesser. Bølgene skaper mikroskopisk traume i vevet, noe som trigger en inflammasjonsrespons. Denne responsen øker blodstrømmen og stoffskiftet i det skadede området, noe som fremskynder helingsprosessen og ofte reduserer smerte.

Hva kan du forvente under behandlingen?

Behandlingen varer vanligvis mellom 5 og 10 minutter, avhengig av tilstanden som behandles. Du vil føle sjokkbølgene som kraftige, men korte slag mot det området som behandles. Noen pasienter opplever litt ubehag under behandlingen, men dette er vanligvis kortvarig.

Etter behandlingen

Det er vanlig å oppleve forbigående ømhet eller hevelse i det behandlede området etter en ESWT-sesjon. Dette er en del av den naturlige helingsprosessen. Mange pasienter rapporterer om forbedring i løpet av noen få uker, og i noen tilfeller kan ytterligere behandlinger være nødvendige for optimal effekt.